عمل جراحی بوکال فت
بوکال فت (جراحی بوکال فت) با ایجاد یک برش کوچک در داخل دهان در سمت داخلی گونه ها و از بین بردن بافت چربی بوکال انجام می شود. بخیه های مورد استفاده برای دوخت در بوکال فت (جراحی بوکال فت) معمولا جذب می شوند و در نهایت خودشان جدا می شوند و شما می توانید در همان روز از جراحی به خانه بروید.
چربی بوکال
چربی بوکال، یک توده چربی است که در ناحیه توخالی بین عضله بوکسیاناتور و سایر عضلات سطحی صورت قرار دارد. اندازه پد چربی Bichat برای هر فرد متفاوت است و چربی بوکال در هر دو گونه ممکن است اندازه های مختلف داشته باشد.
علل ایجاد چربی لپ
دلایل مختلفی برای ایجاد چربی لپ و در نتیجه بوکال فت (جراحی بوکال فت) وجود دارد که عبارتند از:
- ایجاد چربی لپ به دلیل اضافه وزن: اگر افراد دارای برنامه غذایی مناسب و سالمی نباشند، چاقی به سراغ آنها می آید و در نتیجه صورت آنها هم چاقتر میشود. رعایت اصول غذایی مناسب و خوردن انواع مواد مغذی و ویتامینها باعث تنظیم اندامهای کلی بدن میشود.
- ایجاد چربی لپ به دلیل کم آبی: کمبود آب در بدن باعث ایجاد مشکلات زیادی در بدن میشود که یکی از این موارد ایجاد چربی در دهان است.
- ایجاد چربی لپ به دلیل مصرف بیش از حد الکل: مصرف بیش از اندازه الکل هم مانند مابقی نوشیدنی ها مانند چای و قهوه باعث کم آبی در بدن میشود که در نهایت موجب ایجاد پف و چربی در صورت و دیگر بخشهای بدن میشود.
- ایجاد چربی لپ به دلیل ابتلا به بیماری های خاص: ابتلا به برخی از بیماریها نظیر بیماری های کلیه و کلیوی و تیروئید و ... باعث ایجاد بافت بیش از اندازه چربی در دهان میشوند.
نکات مهم درباره بوکال فت
چربی داخل دهان یا چربی بوکال، یک چربی عمقی است که میتواند با بیرونزدگیاش باعث ایجاد پری در سمت خارجی گوشه لبها شود. در اغلب موارد باید برای حفظ حجم صورت و چربیهای آن حداکثر تلاش انجام گردد و برداشت این چربی معمولاً آن نتایجی را که فرد انتظار دارد ایجاد نخواهد کرد. با اینکه برداشتن چربی بوکال باعث خالی شدن قسمت صورت در زیر گونهها و در کوتاهمدت، دادن شکل زیباتر (براساس تمایل جوانان به شبیه شدن به افراد مشهور) همراه با تعریف شدن و مشخص شدن بهتر برآمدگیها و فرورفتگیهای صورت میشود، ولی قطعاً در درازمدت روند پیری در صورت را تسریع خواهد کرد و بسیار بهندرت بهوسیله یک جراح پلاستیک آشنا به سیر بلوغ و پیری صورت در گذر زمان پیشنهاد میشود. مهمترین چالش در برداشت چربی بوکال، پرهیز از آسیب به بافتهای عصبی و عضلانی مجاور آنهاست و معمولاً عمل آن تحت بیحسی موضعی یا بیدردی خفیف در مطب یا کلینیک انجام میشود که در طی آن برش کوچکی در داخل دهان داده میشود و چربی دهانی از خلال آن برش بیرون کشیده شده و برداشته میشود.
مراقبت های قبل از عمل جراحی بوکال فت
قبل از انجام بوکال فت (جراحی بوکال فت) باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
- چند روز قبل از انجام عمل بوکال فت باید از مصرف داروهای حساسیت زا خودداری شود.
- عمل بوکال فت عملی موضعی است، به همین علت بهتر است 12روز قبل از انجام جراحی از خوردن و آشامیدن پرهیز شود.
- دو الی سه روز قبل از انجام جراحی بوکال فت از مصرف الکل و کشیدن سیگار خودداری شود.
- از مصرف داروهای التهاب آور نظیر آسپرین باید خودداری شود زیرا باعث رقیق شدن خون میشود.
دوره نقاهت پس از بوکال فت
پس از بوکال فت (جراحی بوکال فت) نیازی به بستری شدن نیست و بیمار می تواند بلافاصله پس از عمل به منزل برود. ممکن است فرد تا چند روز بعد از عمل احساس درد یا ناراحتی کند که با مصرف دارو های مسکن می توانید درد را کمتر کنید. ممکن است در 1 الی2 روز ابتدای جرای جای زخم وبخیه همراه با خونریزی باشد. جای بخیه در داخل دهان پس از مدتی به طور کامل برطرف می شود وهیچ گونه جای زخم و اسکار باقی نمی ماند.
عوارض جراحی بوکال فت
بوکال فت (جراحی بوکال فت) مانند هر جراحی و عمل دیگری، ممکن است عوارضی داشته باشد که در ادامه با این عوارض آشنا خواهید شد:
- عفونت: در صورتی که مراقبت های بعد از بوکال فت (جراحی بوکال فت) همانند شستشوی مداوم دهان، مصرف الکل، کشیدن دخانیات و ... رعایت نشود امکان بروز عفونت وجود دارد.
- خونریزی: زمانی بیماران دچار خونریزی میشوند که غذاهای سفت بخورند و ورزش های سنگین انجام دهند که باعث ضربه به محل جراحی میشود.
- درد مداوم: درد مداوم در اثر رعایت نکردن مراقبت های قبل و بعد از انجام بوکال فت (جراحی بوکال فت) ایجاد میشود که در این صورت بیماران باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند.
- نامتقارن بودن گونه ها: نامتقارن بودن گونه ها زمانی ایجاد میشود که فرد محل جراحی را دستکاری کرده باشد و یا پزشک متخصص به اندازه کافی مهارت نداشته باشد.
- افتادگی گونه ها:شل شدن گونه ها و یا افتادگی آنها به دلیل رعایت نکردن نکات مراقبتی بعد از بوکال فت (جراحی بوکال فت) و بالا رفتن سن ایجاد میشود.
- آسیب در ماهیچه های صورت:آسیب به ماهیچه های صورت تنها به دلیل نداشتن مهارت و تخصص کافی پزشک مربوطه ایجاد میشود.
مراقبتهای بعد از تخلیه چربی بوکال
انجام دقیق مراقبت ها و توصیه های پزشک پس از بوکال فت (جراحی بوکال فت) به کوتاه تر شدن دوره نقاهت و به حداقل رساندن خطرات و عوارض بعد از عمل کمک بسیاری می کند. خوشبختانه، مراقبت های بعد از این جراحی بسیار راحت و آسان هستند. مهم ترین آنها عبارتند از:
- در ۳ تا ۴ روز اول باید از غذاهای آبکی ونرم استفاده کنید و کمترین استفاده از دهان و فک خود را داشته باشید.
- بعد از هر وعده خوردن یا آشامیدن حتما فضای دهان با سرم های مخصوص شستشو داده شود.
- طبق تجویز پزشک تا یک هفته بعد از عمل از آنتی بیوتیک ها استفاده کنید.
- در حالت استراحت سر خود را بالا نگه دارید تا نواحی جراحی شده تا چند روز بعد از عمل که به حالت طبیعی برمی گردند کمترین فشار را به شما تحمیل کنند.
- تا زمانی که محل جراحی به خوبی درمان نشده سیگار نکشید.
- بخیه ها ومحل زخم را با زبانتان لمس نکنید.
- از انجام ورزشهایی که ممکن است طی آن به صورتتان ضربه وارد شود؛ نظیر ورزشهای رزمی تا درمان کامل محل زخم دوری کنید.
- بهتر است تا یک هفته بعد از عمل، از گِن مخصوص صورت جهت کاهش تورم و فشار بر روی صورت استفاده کنید.
کاندیدای مناسب برای جراحی بوکال فت
بوکال فت (جراحی بوکال فت) برای کسانی که در قسمت تحتانی گونه خود به دلیل چاقی، عوامل ارثی و... دارای چربی اضافی هستند، انجام میشود. به طور کلی کاندیدای انجام بوکال فت (جراحی بوکال فت) باید دارای شرایطی باشند که در ادامه به آنها میپردازیم:
- بیماری های زمینهای خاص نداشته باشند.
- میزان حجم چربی داخل دهانی بیش از حد استاندارد باشد.
- چربی اضافی، زایه گونه و فک آنها را احاطه کرده باشد.
- حالت کلی صورت گرد باشد.
- کسانی که لاغر هستند اما تمایل به داشتن چهرهای مدلینگ دارند.
- بازه سنی افراد متقاضی باید بین 20 تا 60 سال باشد.
- انتظارات آنها از نتیجه عمل منطقی و واقعی باشد.
بخیه ها معمولا بعد از چند روز جذب میشن